Botos Péter - Rólunk

Rólunk

Cégünk az üvegművészet és a műszerüveg készítés terén vált ismertté és elismertté.

Büszkék vagyunk arra, hogy munkáinkban egyesítjük a kiváló minőséget, a szakértelmet és a hozzáértést.

Akár tized-, századmilliméteres pontosságú töréseket, akár különleges optikai elemeket keres, nálunk a lehetetlen nem létezik. Egyedi igényeket is szívesen fogadunk, legyen az apró üvegelem vagy nagyméretű üvegcsiszolási projekt. Rendkívüli pontosságunk és szakmai hozzáértésünk lehetővé teszi, hogy még az Országos Mérésügyi Hivatal számára is készítsünk mérőetalonokat. Lépjen be velünk az üvegművészet lenyűgöző világába, és ismerje meg közelebbről a minket és a munkánkat!

Cégünk három évtizede van jelen a hazai és a nemzetközi piacokon. Kezdetben a vállalkozás féldrágakő megmunkálással és kereskedelemmel múlatta az időt.
Tevékenységben jelen volt az ólomüvegablak gyártás és féldrágakő lámpák készítése is.
A kilencvenes évek elején végre elkezdődött a szakmai és sportdíjak tervezése. Ezek különlegessége az egyediségben és anyagában rejlett. Ezek a tárgyak nagy tisztaságú optikai üvegkristály tömbökből készültek és készülnek ma is. Az ilyen anyagból készült termékek egy más minőséget képviselnek, a már említett tisztaság, a nagy törésmutató, a belsőtükröződések és tömbszerűsége miatt. Emellett közel 80 színnel is képesek vagyunk kombinálni a színtelen optikai üveget. A reklámtárgyak, díjak mellett egyre több egyedileg megtervezett, zsűrizett művészüveg is készült, amelyek iparművészeti boltokban, galériákban került kiállításra illetve forgalmazásra.

A 90- es évek közepétől ipari megrendeléseket is teljesítettünk. Kezdetben egyszerű műszerüvegeket gyártottunk, majd olyan különleges gépparkot hoztunk létre mely alkalmas extra megmunkálásokra, mint például üvegfűrészelésre, üveghenger és síküveg küszörülésére, üveg marására, síkban és gömbfelületen, nagyobb méretű lyukak fúrására, az üveg leppelésére, hornyolására.

Üvegműszerész - Optikai üveg készítés
Üvegműszerész - Optikai üveg készítés

Segíthetünk? Keressen fel, és kérdezzen!